Saturday, 18-May-2024, 07.37.03
Welcome Guest | RSS
Greek I Four Ελευθεροι Ελληνεs!!
Main
Sign Up
Login
Site menu

Section categories
ΚΟΣΜΟΣ [48]
Ελλάδα [173]
Ελλάδα
GAMES [0]
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ [2]
ΥΓΕΙΑ [4]
ΓΥΝΑΙΚΑ [1]
ΤΑΞΙΔΙΑ [0]
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ [3]
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ [3]
ΠΟΛΙΤΙΚΗ [14]
MEDIA [34]
SPORTS [8]
ΑΓΓΕΛΙΕΣ [0]
AUTO-MOTO [1]
LIFE STYLE [8]
ΧΡΗΜΑ [0]
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ [0]
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ [0]

Tag Board

Our poll
WHAT MOVES LIKE
1. HISTORICAL
2. LOVE STORIES
3. THRILLER HORROR
4. COMEDY
5. ACTION
6. WESTERN
7. MYSTERY
8. ADVENTURE
9. WAR
10. PIRATE
11. KARATE
12. CHILD MOVIES ANIMATIONS
Total of answers: 24755

Statistics

: 1
: 1
: 0

Login form
Login:
Password:

Main » 2011 » February » 3 » Χάος από την κακοκαιρία...
22.55.29
Χάος από την κακοκαιρία...
Σοβαρά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε πολλές περιοχές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα από τα ξημερώματα.
Στην Αττική η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 90 κλήσεις άντλησης υδάτων με τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στη Γλυφάδα, στο Ρέντη, στα Μελίσσια και την Εκάλη. Μάλιστα, στην Γλυφάδα δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Περγάμου, ενώ στην οδό Ζέπου τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.
Προβλήματα παρουσιάζονται και σε πολλές οδικές αρτηρίες. Στην παραλιακή και στη Ποσειδώνος λόγω της συσώρρευσης υδάτων τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία.
Τα ποσά βροχής που έχουν πέσει μέχρι στιγμής στην Αττική φθάνουν τα 70 ακόμα και...
τα 80 χιλιοστά που σημαίνει 80 λίτρα νερό σε ένα τετραγωνικό μέτρο.
Ωστόσο, η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη κεντρική και νότια χώρα, θα συνεχιστεί στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι.
Αποκλεισμένα χωριά - εγκλωβισμένοι οδηγοί
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα περισσότερα από 200 αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή του Δομοκού και έχουν ακινητοποιηθεί μέχρις ότου τα μηχανήματα μπορέσουν να απομακρύνουν διπλωμένα φορτηγά που έχουν εγκλωβιστεί σε απόσταση 7 χιλιομέτρων μετά την πόλη του Δομοκού. Ήδη η αστυνομία απο την Λαμια προσπαθεί να αποτρέψει τους οδηγούς να διέρχονται και επιτρέπουν την διέλευση προς το Δομοκό μόνο με αλυσίδες και μόνο στα ελαφρά αυτοκίνητα.
Απο ματρυρια εγκλοβισμενου οδηγου μαθαινουμε οτι υπαρχει μονο ενας νεαρος τροχονομος στο
σημειο που εχει ντεραπαρει η νταλικα και προσπαθει να διαχειριστει την κατασταση.
Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά. Το χιόνι ξεκινά από την πόλη της Μακρακώμης και τα προβλήματα αρχίζουν 6 χιλιόμετρα μετά. Η διέλευση γίνεται μόνο με αλυσίδες ενώ τα μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι από το οδόστρωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά μετά την διέλευση του εκχιονιστικού που απομακρύνει το χιόνι και ρίχνει αλάτι το οδόστρωμα γεμίζει πάλι με χιόνι και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται αδύνατη. Ετσι τα αυτοκίνητα συγκεντρώνονται κομβόι και ακολουθούν
εκχιονιστικό μηχάνημα για να φτάσουν μέχρι το Καρπενήσι. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και με την κάθοδο από Καρπενήσι προς Λαμία.
Όλα τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας είναι ουσιαστικά αποκλεισμένα. Μπορεί τα μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά και των δήμων να άνοιξαν τους δρόμους μέχρι το απόγευμα όμως η τρομακτική χιονόπτωση που πέφτει μετά τις 5 το απόγευμα τους έχει κλείσει εκ νέου. Περισσότερα από 42 χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας αλλά και της Υπάτης παραμένουν αποκλεισμένα αφού υπάρχει αδυναμία συγκοινωνίας. Με τεράστιες δυσκολίες και η κυκλοφορία σε όλα τα χωριά του Δομοκού ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ορεινά χωριά των Δήμων
Λαμίας και Αμφίκλειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας είναι απίθανο να λειτουργήσουν τα σχολεία την αυριανή μέρα, ωστόσο όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν ή απόψε αργά το βράδυ ή αύριο στις 6 το πρωί.
Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ. επιτρέπεται η κυκλοφορία από Λαμία προς Άμφισσα. Οι οδηγοί θα συναντήσουν αρκετές δυσκολίες στο δρόμο και σε κάποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένοι να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους περιμένοντας να διέλθουν τα μηχανήματα εκχιονισμού.
Στο δρόμο Λαμίας - Αμφισσας, οι οδηγοί θα συναντήσουν τα προβλήματα 5 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία όπου είναι αναγκασμένοι να βάλουν αλυσίδες και να συνεχίσουν έτσι στην περιοχή του Μπράλου και μέχρι λίγο πριν τη Γραβιά. Τα βάσανα όμως δεν τελειώνουν εκεί αφού είναι υποχρεωμένοι λίγο αργότερα να βάλουν και πάλι αλυσίδες και με πολύ κόπο να περάσουν το 51ο χλμ. όπου επικρατούν πολικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για περισσότερο από δύο ώρες είχαν φράξει το δρόμο νταλίκες που είχαν "διπλώσει" στο συγκεκριμένο σημείο και
χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες τα μηχανήματα της περιφέρειας να τις απομακρύνουν.
και Αμφίκλειας.
Μερικό απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων
Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για ορισμένες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.
Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το Λαύριο, ενώ από Πειραιά δεν έφυγε το «Μπλού-Σταρ Οράϊζον» για Πάρο-Θήρα-Κάλυμνο-Νίσυρο-Τήλο και Ρόδο.
Το «Μπλού-Σταρ Πάρος», δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάκωλο.
Επίσης το πλοίο «Διαγόρας» για Κω και Ρόδο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο.
Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν έγιναν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Υδρα-Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.
Απο Σαλαμίνα δεν φεύγουν μόνο τα μικρά σκάφη για Πέραμα.

http://petrosdiver.blogspot.com/

Category: Ελλάδα | Views: 493 | Added by: satmanager | Rating: 0.0/0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
Search

Calendar
«  February 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Entries archive

Site friends
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Copyright Greek I Four © 2024
    Powered by uCoz